Sambuca zelf maken
sambuca

Sambuca zelf maken kan gemakkelijk met maar een aantal ingrediënten. Ikzelf ben een liefhebber van alles wat een anijs smaak heeft. En als ik er een sterke drank mag uitpikken dan is het zeker deze wel.

Het liefst heb ik deze sambuca op kamertemperatuur. Maar ook warm vind ik deze drank heerlijk. Voor ijskoude sambuca pas ik liever vermits ik vind dat de smaak en de warmte die je voelt hierbij verloren gaan.

Wist je ook dat de 3 koffiebonen die vaak samen met sambuca geserveerd worden, staan voor geluk, rijkdom en gezondheid?

Wat doet sambuca voor je lichaam?

Sambuca kan je nemen als aperitief of als digestief. Door alle ingrediënten (lees inhoudsstoffen) in je sambuca kan je het inzetten bij allerlei aandoeningen of gewoon drinken omdat je het lekker vindt.

  • spijsverteringsstelsel
    • algemene bevordering van je spijsvertering
      • wind verdrijvend en kramp werend
      • kolieken
      • …..
  • hormonaal stelsel
    • galactagogum (bevordert de melk productie)
  • ademhalingsstelsel
    • bij allerlei aandoeningen aan je luchtwegen
      • bronchitis
      • hoest (met taaie slijmen)
      • …..

Recept sambuca

  • 420 ml havana club (rum)
  • 210 gram suiker
  • 4 maatlepels anijszaad (Pimpinella anisum)
  • 2 maatlepels venkelpoeder (Foeniculum vulgare)
  • 2 maatlepels korianderblad (Coriandrum sativum)
  • 35 bladeren van een limonade plantje (Agastache mexicana)
  • 4 maal steranijs (Illicium verum)
  • 4 anijssnoepjes

Vergeet voor het starten niet je materialen te ontsmetten!

rum
Meet eerst je alcohol af
suiker
Vervolgens weeg je de suiker af
maatlepel sambuca
Dit is de maatlepel die ik gebruik om alles af te wegen
anijs zaad sambuca
4 maatlepels anijszaad
venkel poeder sambuca
2 maatlepels venkelpoeder (vermits ik geen venkelzaad heb)
koriander blad
2 maatlepels korianderblad (vermits ik geen korianderzaad heb)
limonade plant blad
35 bladeren van mijn limonade plant, ook anijs plant of drop plant genoemd (Agastache mexicana)
steranijs
4 maal steranijs
anijs snoepje
4 anijssnoepjes
sambuca
Voeg alles terug in je fles rum met een trechter. Voorzie van een naam en een datum. Vergeet niet om elke dag 1 tot 2 maal te schudden om je inhoudsstoffen en je smaken over te brengen in je rum die dan sambuca wordt
zeven
Na 1 tot 2 weken ga je de sambuca zeven. Dit doe ik niet na 3 tot 6 weken omdat ik bang ben dat mijn zelfgemaakte sambuca bitter wordt
extra zeven theefilter
Ik zeef altijd nog eens extra door een thee filter
sambuca
Giet je sambuca in een leuke fles en bewaar donker en koel. Vergeet ook niet te voorzien van een naam en een datum

Deze zelfgemaakte drank smaakt heerlijk naar anijs en is zachter in de mond dan de echte sambuca 🙂

Limonade plantje

Deze plant wordt ook wel anijs plant of drop plant genoemd. Zowel de bladeren als de bloemen kan je verwerken in drankjes en gerechten. Deze plant wordt tussen de 60 tot 90 cm hoog en houdt van een zonnig plaatsje in je tuin. Hoewel deze plant meerjarig is, verdraagt de plant geen vorst. Wil je deze prachtige plant overleven dan zal je hem moeten afdekken of binnen halen.

limonade plant
Limonade plantje (Agastache mexicana)

Heb jij nog een ander recept om sambuca te maken dan kan je dat altijd delen 🙂 Ik zou zeggen: “geniet maar hou maat”!

Delen

Reageer hier

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook lezen?

ginseng

Ginseng

Ginseng is een versterkende en krachtige plant die in de Oosterse geneeskunde al duizenden jaren wordt aanbevolen bij allerlei aandoeningen. De meesten onder jullie zullen

Lees verder »
fermenteren met kweepeer

Fermenteren met kweepeer

Fermenteren met kweepeer, fruit of groenten is al een eeuwenoude bewaarmethode met behulp van melkzuurbacteriën die gebruikt wordt om verspilling van voedsel tegen te gaan.

Lees verder »
duindoorn likeur

Duindoorn likeur

Duindoorn likeur is een bijzonder drankje met een uniek aroma dat je kan drinken als aperitief, digestief of omwille van de vele gezondheidsvoordelen. De schijnvruchten

Lees verder »