Sambuca zelf maken kan gemakkelijk met maar een aantal ingrediënten. Ikzelf ben een liefhebber van alles wat een anijs smaak heeft. En als ik er een sterke drank mag uitpikken dan is het zeker deze wel.
Het liefst heb ik deze sambuca op kamertemperatuur. Maar ook warm vind ik deze drank heerlijk. Voor ijskoude sambuca pas ik liever vermits ik vind dat de smaak en de warmte die je voelt hierbij verloren gaan.
Wist je ook dat de 3 koffiebonen die vaak samen met sambuca geserveerd worden, staan voor geluk, rijkdom en gezondheid?
Wat doet sambuca voor je lichaam?
Sambuca kan je nemen als aperitief of als digestief. Door alle ingrediënten (lees inhoudsstoffen) in je sambuca kan je het inzetten bij allerlei aandoeningen of gewoon drinken omdat je het lekker vindt.
- spijsverteringsstelsel
- algemene bevordering van je spijsvertering
- wind verdrijvend en kramp werend
- kolieken
- …..
- algemene bevordering van je spijsvertering
- hormonaal stelsel
- galactagogum (bevordert de melk productie)
- ademhalingsstelsel
- bij allerlei aandoeningen aan je luchtwegen
- bronchitis
- hoest (met taaie slijmen)
- …..
- bij allerlei aandoeningen aan je luchtwegen
Recept sambuca
- 420 ml havana club (rum)
- 210 gram suiker
- 4 maatlepels anijszaad (Pimpinella anisum)
- 2 maatlepels venkelpoeder (Foeniculum vulgare)
- 2 maatlepels korianderblad (Coriandrum sativum)
- 35 bladeren van een limonade plantje (Agastache mexicana)
- 4 maal steranijs (Illicium verum)
- 4 anijssnoepjes
Vergeet voor het starten niet je materialen te ontsmetten!













Deze zelfgemaakte drank smaakt heerlijk naar anijs en is zachter in de mond dan de echte sambuca 🙂
Limonade plantje
Deze plant wordt ook wel anijs plant of drop plant genoemd. Zowel de bladeren als de bloemen kan je verwerken in drankjes en gerechten. Deze plant wordt tussen de 60 tot 90 cm hoog en houdt van een zonnig plaatsje in je tuin. Hoewel deze plant meerjarig is, verdraagt de plant geen vorst. Wil je deze prachtige plant overleven dan zal je hem moeten afdekken of binnen halen.

Heb jij nog een ander recept om sambuca te maken dan kan je dat altijd delen 🙂 Ik zou zeggen: “geniet maar hou maat”!


